E - C É G K Ö Z L Ö N Y [2019.03.20.]

Súgó
(Kezelési útmutató)

Keresési lehetőségek az oldalon

Jelenleg 3 helyről lehet keresni az oldalon:
 1. A főoldalon, a gazdasági ügyszak hirdetményei alatt található „Az összes gazdasági ügyszak hirdetmény” linkre kattintva megjelenik az összes ide tartozó hirdetmény időrendi sorrendben /a legutolsó van az első helyen/ 50-es oldalankénti bontásban, amelyekből lehet választani a sorok végén található „letöltés gombbal. Az itt található hirdetmények E-akta formátumban tölthetők le, valamint az ebben található végzés külön megtekinthető HTML formában is.
 2. A második menüpontra kattintva jelenik meg a legfrissebb számban megjelent közlemények teljes listája név szerint rendezve, 50-es oldalankénti bontásban. Az itt található „letöltés” gombra kattintva az adott közleménynek az első oldalát tudja letölteni PDF formátumban.
 3. A kereső oldalon két különböző keresési lehetőség van:
 • Cégnévre és/vagy cégjegyzékszámra keresés.
  Tudnivalók a kereséssel kapcsolatban:
  • A cégnév és a cégjegyzékszám közül legalább az egyiket meg kell adni
  • Cégnév esetén a rendszer elfogadja a cégnév egy részletét is /szó vagy szórészlet/, azzal a megkötéssel, hogy legalább 3 karakter hosszúnak kell lennie
  • Lehetőség van a keresés további szűkítésére:
   - csak adott fejezetben keresés (pl. csődeljárások)
   - adott közlönyszámban történő keresés
  • Amennyiben nem adott számban keres, a kapott találati listában szerepelni fognak a keresett céggel kapcsolatos közlönyben megjelent közlemények (PDF) és a rá vonatkozó gazdasági ügyszak hirdetményei (E-akta) is.
 • Adott közlönyoldalra keresés. Az év és az oldal megadása után rögtön a letöltő oldal jön fel.

Kiválasztott közlemény letöltése

A fent említett találati és egyéb listákból a közlemény ill. hirdetmény kiválasztásakor egy új böngészőablak nyílik meg. A megjelenő ablakban a letöltéshez meg kell adni egy adott 5 karakterből álló kódot is /ügyelni kell a kis- és nagybetűk közti különbségre!/.

 1. E-akta letöltése esetén az oldal alján két gomb található. Az elsőre kattintva lekérhető az adott E-aktában található végzés szövege HTML formátumban. A második kiválasztása esetén maga az E-akta fog letöltődni.
 2. Cégközlönyben megjelent közlemény kiválasztása esetén a „Közlönyoldal letöltése” gombra kattintva lehet az lekérni azt a közlönyoldalt, amelyen az adott közlemény kezdődik. Amennyiben az adott oldalt megelőző ill. rákövetkező oldalt letöltésére van szükség, a letöltő gomb alatt található két további gomb segítségével lehet ezt kezdeményezni. Ha tartozik a kapcsolódó közleményhez egyéb okirat is, ezek az oldal alján jelennek meg.
 3. Adott közlönyoldal kérésekor csak az adott évolyam, szám és oldalszám kerül kijelzésre, valamint ebben az esetben is lehetőség van az előző ill. következő oldal letöltését kezdeményezni.

Letölthető formátumok

Az oldalról letöltött közlemények és hirdetmények jelenleg két formátumban érhetők el, attól függően hogy hol jelentek meg.
 • E-akta: A gazdasági ügyszak hirdetményei E-akta formátumban tölthetők le, viszont az ezekben található végzés külön megtekinthető HTML formában is. Az E-akta formátumú dokumentum az e-Szigno programmal tekinthető meg, melynek letöltésére a főoldal alján van lehetőség.
 • PDF: A közlönyoldalak PDF formátumban tölthetők le és Adobe Reader programmal tekinthetők meg.
Bizonyos közleményekhez tartozhatnak kapcsolódó okiratok, ezek PDF vagy TIFF(kép) formátumúak.

Az oldalakon található adatok frissítése

A főoldalon a gazdasági ügyszak hirdetményei részben mindig a legfrissebb 5 hirdetmény látszik. A cégközlöny egyes számai csütörtökönként jelennek meg.